Siirry suoraan sisältöön
Kotisivu » Uutiset » 3Flash Finland yhteistyöhön maailman johtavan energia-alan ohjelmistovalmistajan kanssa

3Flash Finland yhteistyöhön maailman johtavan energia-alan ohjelmistovalmistajan kanssa

Uusiutuvan energian hankeyhtiö 3Flash Finland on tehnyt merkittävän investoinnin vetyhankekehitykseen hankkimalla markkinoiden edistyksellisimmän PLEXOS-simulointiohjelman, joka mahdollistaa vaativien prosessisimulaatioiden tekemisen. Kolmivuotinen sopimus astuu voimaan kesäkuussa.

Yhteistyö tarjoaa 3Flash Finlandille merkittävät mahdollisuudet mallintaa ja optimoida P2X-järjestelmiä. P2X-prosessi on monimutkainen kokonaisuus, jossa on huomioitava energianhankintastrategia, vedyntuotantoon liittyvät tekijät ja rajoitteet, energian varastointi, hukkalämmön talteenoton integrointi, CCU ja syntetisointi sekä kysyntä. 

”Moni ohjelmisto ei pysty integroimaan kaikkia näitä toimintoja saman alustan alle teknoekonomista tarkastelua varten, tai tämän tekeminen on vähintäänkin työlästä. Tunnistimme PLEXOS-ohjelmiston potentiaalin, sillä se kykenee tarjoamaan kokonaisvaltaisen ohjelmistoratkaisun 3Flash Finlandille ja auttaa täten yhtiötä lisäämään merkittävästi kyvykkyyttään, edistämään kasvua ja tuomaan kilpailuetua. Maailmanlaajuisen asiakaskannan ansiosta lukuisia erilaisia sovelluksia on mallinnettu PLEXOS-järjestelmällä ja vahva kyvykkyys P2X-prosessien kaupallistamisen arviointiin on olemassa”, sanoo Sampo Vilve, 3Flash Finlandin vetyhankekehityksen projektipäällikkö.

PLEXOS tunnetaan maailman tehokkaimpana energiamarkkinoille suunniteltuna simulaatioympäristönä, joka tarjoaa analytiikkaa ja tukea päätöksentekoon energia-alan toimijoille. PLEXOS mallintaa ja optimoi prosessilaitosten toimintaa muun muassa polttoaineiden hintojen, sääolosuhteiden, järjestelmän luotettavuuden sekä käyttäjän asettamien ehtojen pohjalta. Lisäksi PLEXOS integroi uusiutuvia energiajärjestelmiä olemassa oleviin energiajärjestelmiin ja arvioi esimerkiksi parhaita energianvarastoinnin menetelmiä.

Kuvassa 3Flash Finlandin Sampo, Miko ja Georgios Xcelerate Athens 2024 -tapahtuman päätöstilaisuudessa.

Päätös kumppanuudesta vahvistui Xcelerate Athens 2024 -tapahtumassa

3Flash Finland osallistui toukokuussa PLEXOS-ohjelmiston takana olevan Energy Exemplarin nelipäiväiseen Xcelerate Athens 2024 -tapahtumaan Kreikassa. Tapahtumassa koulutettiin uusia ohjelmisto-osaajia, ja kuultiin oppeja useilta ohjelmiston käyttäjiltä ympäri maailmaa. 

3Flash Finlandin Sampo Vilve ja vetyhankekehityksen tutkimuspäällikkö Georgios Sakas osallistuivat tapahtuman yhteydessä järjestettyyn Fundamentals Training and Certification – koulutukseen, jossa perehdyttiin ohjelmiston käyttäjärajapintaan ja perusominaisuuksiin muiden uusien tai ohjelmiston hankkimista harkitsevien osallistujien kanssa. Tapahtuma sinetöi päätöksen tulevasta yhteistyökumppanista.

”Koulutuspäivien lomassa oli tilaa keskustella myös ohjelmistoa jo käyttävien yritysten edustajien kanssa. Oli hienoa huomata, kuinka monialaisesti ohjelmistoa käytetään. Paikalla oli edustajia energiansiirto-operaattoreista energiamarkkinoiden mallintajiin, EPC- ja palveluntarjoajiin asti. Ohjelmistolta löytyy kyvykkyyttä ja lukemattomia sovelluskohteita, josta monipuolinen ja kansainvälinen asiakaskanta toimii hyvänä esimerkkinä. P2X-sovelluksia ajatellen ohjelmiston mahdollisuudet systeemi-integraation kanssa ovat merkittävät ja ennusteominaisuudet antavat työkaluja arvioida mahdollista investointihorisonttia. Tämä on tietysti tärkeää, kun pyritään arvioimaan hankkeiden kannattavuutta ja eteenpäin viemistä”, sanoo Sampo Vilve.

3Flash Finlandin toimitusjohtaja Miko Huomo osallistui koulutusta seuranneeseen konferenssiin, jonka yhteydessä 3Flash Finland neuvotteli myös kahden PLEXOS Cloud -lisenssin hankkimisesta.

”Neuvottelut johtivat yhteisymmärrykseen ja näin ollen kolmen vuoden sopimukseen. Sopimuksen lisäksi myös muista yhteistyömahdollisuuksista Energy Exemplarin kanssa on keskusteltu”, sanoo Miko Huomo.