Siirry suoraan sisältöön
Kotisivu » Uutiset » Laikon yhteismetsän maanomistajat vuokraavat maa-alueen aurinkovoimahankkeelle

Laikon yhteismetsän maanomistajat vuokraavat maa-alueen aurinkovoimahankkeelle

3Flash Finland on tehnyt maanvuokrasopimuksen Laikon yhteismetsän maanomistajien kanssa.
540 hehtaarin suunnittelualue sijaitsee Etelä-Karjalan Rautjärvellä, johon 3Flash Finland suunnittelee 365 MWp:n kokoista aurinkovoimalaa. Toteutuessaan investoinnin arvo olisi noin 300 miljoonaa euroa, ja sillä olisi huomattavan positiivinen vaikutus alueen elinkeinoelämälle.

Voimalan vuotuinen sähköenergian tuotantomäärä tulisi olemaan 423 661 MWh ja se vastaa 0,48 % koko Suomen energian kulutuksesta vuonna 2021. Aurinkovoiman aiheuttama hiilidioksidin päästövähenemä on yli 30-kertainen verrattuna tavanomaiseen keskimääräiseen metsään 1 .

Aurinkosähköpuiston elinkaari on vähintään 30 vuotta, jolloin puiston energiatuotannolla voitaisiin tuottaa sähköenergian tarve yhteensä yli 800 000 omakotitaloon tai 6,3 miljoonaan kerrostaloasuntoon. Saadun energian määrän voi suhteuttaa myös esimerkiksi sähköautolla ajettuun noin 71 miljardiin kilometriin, joka vastaa noin 1,75 miljoonaa kertaa maapallon ympäriajoa, tai yhteensä n. 1,6 miljoonaa tonnia vähentyneitä vaihtoehtoisen sähköenergian tuotannon päästöjä 2 .

Rautjärven aurinkovoimalahanke on osa 3Flash Finlandin tavoitetta edistää energiaomavaraisuutta ja vihreää siirtymää Suomessa. Hankkeen tavoitteena on tuottaa puhdasta energiaa ja vähentää Etelä-Karjalan riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

3Flash Finland kiittää lämpimästi Laikon yhteismetsää yhteistyöstä.

1 Puusto keskimääräiseen hiilidioksidin päästövähenemä on 3,7 T/ha. Tilastokeskuksen mukaan (2021) tämä luku on 131 kg CO2 / MWh.
2 Omakotitalon vuosikulutus 15 MWh, kerrostaloasunto 2MWh, EV 18 kWh/100 km.